EDUKACJA KADR I WYMIANA DOŚWIADCZEŃ

Wydział Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego oraz Uniwersytet w Akureyri we współpracy z PAOP podjęły się organizacji konkurs stypendialnego

ODPOWIEDZIALNE RYBOŁÓWSTWO

HUMAN 2 OCEAN

WSPÓŁPRACA NAUKOWA

Od początku swojego istnienia nasza Organizacja współpracuje z Morskim Instytutem Rybackim – Państwowym Instytutem Badawczym w Gdyni.

> > >

10 czerwca 2020

Prawie 80% ryb spożywanych na całym świecie pochodzi ze zrównoważonych zasobów

Dowody wskazują, że zarządzanie jest najlepszym narzędziem ochrony

 

W tym tygodniu Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) zaprezentowała swój słynny dwuletni raport na temat stanu światowej gospodarki rybackiej i akwakultury 2020 (SOFIA), który monitoruje światowe trendy w produkcji i konsumpcji ryb, koncentrując się na zrównoważonym rozwoju. Raport przynosi dobre wieści, świadczące o wzroście światowej produkcji połowów i wzroście konsumpcji owoców morza, potwierdzając jednocześnie, że zdecydowana większość wyładunków pochodzi z zasobów biologicznie zrównoważonych.

 

Notatka prasowa

© 2015 Wszystkie prawa zastrzeżone.

4mk - grafika

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.